Eastborn matras Q4200

Eastborn matras Q4200

Tempur matras Prima

Tempur matras Prima

Auping Elite matras


Auping Elite matras

Het Auping Elite matras heeft zeer zacht ligcomfort, dus perfect voor mensen die meer willen wegzakken in de matras. Een zachter matras verdeeld de druk beter dan een stevig matras, omdat het zich beter naar de contouren van het lichaam kan voegen. De comfortlaag van de Auping Elite matras is gemaakt van Talalay-latex. Door het speciale productie proces, heeft deze latex-soort een zeer opencellige structuur, zodat het optimaal ventileert. Daarbij is het materiaal bijzonder rekbaar, waardoor het zich perfect naar het lichaam aanpast.

De pocketveren kern van de Elite matras heeft een 3-zone indeling; een schouder-, taille- en heupzone. En afhankelijk van jouw postuur (bodytype), zijn deze zones wat juist soepeler of steviger. Daarover kun je onderaan deze pagina meer informatie vinden.

Ook is de Elite zeer duurzaam. 80% van het matras is circulair, waarbij de materialen keer op keer kunnen worden hergebruikt voor een nieuw matras. Schuim, zoals Talalay-latex, is (nog) niet circulair, maar wel recyclebaar. Hier kunnen weer andere producten van worden gemaakt.

 

Gratis levering en montage

Levertijd: 6-7 weken

 

€ 1.795,00
Op voorraad
Product
Auping Elite matras
Ja
Nee

Auping Elite matras

Omdat iedereen anders is, zijn de Auping matrassen verkrijgbaar op basis van verschillende "bodytypes". Er zijn 4 verschillende lichaamstypen:

 

Bodytype X: meer ruimte voor de schouders en heupen.

Zijn schouders en heupen duidelijk breder dan de taille? Dan is de Elite "X" de beste keuze. Want zowel de schouder- als de heupzone in dit type matras zijn wat zachter. Hierdoor kunnen zowel de schouders als de heupen ’s nachts lekker wegzakken in het matras. De taillezone, die zich tussen de heup- en schouderzone bevindt, is iets steviger waardoor de middel goed wordt ondersteund.

 

Bodytype I: gelijkmatig verdeeld.

Zijn heupen, taille en schouders ongeveer even breed? Of zijn de schouders maar heel iets breder ten opzichte van de heupen en taille? Dan is de "I" variant het meest geschikt.. Een matras met dit bodytype heeft namelijk een gelijkmatige verdeling van de zones. Dit betekent dat de heup-, taille- en schouderzone ongeveer dezelfde stevigheid hebben, zodat het lichaam in een natuurlijke en comfortabele rusthouding komt.

 

Bodytype A: meer ruimte voor de heupen.

Zijn de heupen duidelijk breder dan de taille, maar zijn de schouders niet veel breder dan de taille? Dan is het aan te raden om de "A" uitvoering te kiezen. Bij dit matras ligt de heupzone iets dieper in het matras dan de schouders. Op deze manier kunnen de heupen lekker wegzakken in het matras, zodat je geen druk ervaart tijdens het slapen.

 

Bodytype Y: meer ruimte voor de schouders.

Zijn schouders duidelijk breder ten opzichte van de taille en zijn de heupen vrijwel even breed als de taille? Dan slaap je het op matras met bodytype "Y". Bij dit matras ligt de schouderzone iets dieper in het matras dan de heupen. Op deze manier kunnen de schouders lekker wegzakken in het matras, zodat er geen druk op schouders ontstaat.

 

De Auping Elite is verkrijgbaar in een soft, medium en firm uitvoering. Dat heeft te maken met lengte en gewicht van een persoon.

 


 

Opbouw Elite matras

Het matras is als volgt opgebouwd:

 

  • Tijk: 100% polyester breisel, 2x Vent-tex®laag van 6,5 mm (100% polyester), Welcompadd®1 (200gr/m2), Rohweiss (100% polyester)

  • Comfortlaag: 4,5 cm Vita Talalay Origins®

  • Kern: 3 comfortzones met 16 cm hoge pocketveren van staal en polyestervlies. Zijstroken en onderplaat van polyester.

  • Onderlaag: Ventilerende antraciete polyester viltbodem.

  • Dikte: 24 cm

 


 

80% circulaire matras, 20% recyclebaar

In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt en weggegooid. Er komen nog steeds veel matrassen op de vuilstort en worden verbrand. Dat is natuurlijk zeer slecht voor het milieu. Ook worden er veel matrassen gerecycled tot andere materialen, zoals judomatten en isolatiematerialen. Maar ook deze producten komen op een dag in het milieu terecht.

Auping wilde dat anders doen. De Auping Elite is voor 80% opgebouwd uit materialen die keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuw matras. De Talalay-Origins comfortlaag is recyclebaar, waarbij het materiaal kan worden gebruikt om andere producten te maken.

 


 

Omruil garantieOmruil garantie

Wanneer de matras toch te hard of te zacht is, ruilen wij deze geheel kosteloos om binnen hetzelfde type (bijvoorbeeld een medium voor een firm). Indien de matras een afritsbare tijk heeft, ruilen wij alleen de matraskern. 

Geldig voor alle afmetingen

 


 

Meer informatie
Gewenst ligcomfort Soepel
Matras systeem Pocketvering
Matras optie Wasbare matrastijk, Afneembare matrastijk, Anti-allergisch
Matras merk Auping
Garantie 5 jaar